Waar bevallen

In onze praktijk heb je de keuze thuis te bevallen of in één van de drie ziekenhuizen waar wij bevallingen doen.
Het belangrijkste is, dat je de plek kiest waar jij je het prettigst voelt.

En soms beslis je pas tijdens de bevalling waar je wilt bevallen….

Indien er geen medische reden is om in het ziekenhuis te bevallen, is de keuze aan jou en je partner om te beslissen waar jullie willen bevallen.


Thuisbevallen

Vrouwen die kiezen voor een thuisbevalling geven vaak aan dat zij in hun eigen omgeving het beste kunnen ontspannen. Ze voelen zich vertrouwd en kunnen gebruik maken van hun eigen douche/bad. Tijdens de bevalling worden wij geassisteerd door een kraamverzorgende.


Poliklinisch bevallen

Poliklinisch bevallen is bevallen in het ziekenhuis met je eigen verloskundige. Dit kan alleen als er geen medische complicaties zijn. Het kan in de 3 ziekenhuizen waarmee wij samenwerken: het Reinier de Graaf Gasthuis (RdGG) in Delft, het Lange Land Ziekenhuis (LLZ) in Zoetermeer en het Sint Franciscus Gasthuis (SFG) in Rotterdam. Wij werken met allen fijn samen.

Hou er rekening mee dat bij een poliklinische bevalling de verzekeraar een eigen bijdrage in rekening brengt (afhankelijk van hoe je verzekerd bent, informeer hiernaar bij je eigen verzekeraar)


Mochten jullie (nog) geen voorkeur hebben, is er de mogelijkheid om een informatie bijeenkomst bij te wonen, zodat jullie aan de hand van jullie eigen indruk een keuze kunnen maken.

RdGG in Delft: maandelijks kijk hier voor data en inschrijving 

LLZ in Zoetermeer: ongeveer elke maand op dinsdagavond van 19.30-20.30, kijk hier voor inschrijfinformatie en data.

SFG in Rotterdam: maandelijks van 19.00-21.30, kijk hier voor inschrijfinformatie en data.

Tijdig inschrijven noodzakelijk!

 

Klossen

Om het werken voor ons en de kraamverzorgende zo optimaal mogelijk te maken, is het verplicht, ongeacht of je thuis of in het ziekenhuis gaat bevallen, te zorgen dat je bed minimaal 80 centimeter hoog is.Tijdelijke bedverhogers zijn te huur.

Via onze praktijk kan je gratis de juiste spullen (bedverhogers, rugsteun, ondersteek) thuis laten bezorgen. Dit loopt via Medipoint. Hiervoor kun je bij de assistentes een aanvraagformulier invullen.