De eerste week

De eerste week na de bevalling zal een kraamverzorgende een aantal uur per dag voor jou en de baby zorgen. Daarnaast komen wij een aantal keer bij jullie thuis langs, ook als de begeleiding van jouw zwangerschap deels of in zijn geheel bij de gynaecoloog heeft plaats gevonden.
Ons streven is om de kraamvisites tussen 9.00 en 13.00 uur te rijden. Zijn wij een bevalling aan het begeleiden of zijn er veel visites, dan komen we na 15.00 uur.

Vragen over je baby in de eerste weken?
Bel ons op 06-51 92 76 76

Kraamzorg

De kraamzorg zal elke dag aanwezig zijn en helpt bij voeding, dagelijkse verzorging van jullie pasgeboren kindje en zij doet ook een aantal controles bij moeder en kind. Zij heeft voor ons een signalerende rol. Als er problemen dreigen of zijn, zal zij hierover contact met ons opnemen om zo tot een passend beleid te komen.


Wij komen in de eerste week na de bevalling gemiddeld drie keer langs. Wij zullen praten over het verloop van de bevalling en we beantwoorden eventuele vragen. Wij zijn verantwoordelijk voor het in te zetten beleid rondom zaken rondom moeder en kind. Indien noodzakelijk komen we vaker langs of is er telefonisch contact.


Voor complete en optimale zorg na de bevalling is kraamzorg dus erg belangrijk, aangezien een kraamverzorgende elke dag en voor langere tijd aanwezig kan zijn. Regel daarom op tijd, rond de 12-15 weken, je inschrijving bij de kraamzorg.


Hielprik en gehoortest

Tussen de 4e en de 8ste dag na de geboorte doet één van de verloskundigen tijdens het huisbezoek de hielprik.

Voor de gehoortest krijgen jullie een schriftelijke uitnodiging via het CJG. Deze uitnodiging kunnen jullie verwachten in de 2e week na de geboorte.

      Hielprik andere vertaling