Voeding

Tijdens de zwangerschap maak je vaak al de keuze of je borst- of flesvoeding wilt gaan geven.
Iedere vrouw maakt daarin, samen met haar partner, een eigen keus. Vragen over deze keuze kunnen altijd tijdens de controles besproken worden.

Borstvoeding

Het geven van borstvoeding heeft voordelen voor zowel moeder als kind. Naast de vele voordelen voor de gezondheid, kent het geven van borstvoeding ook vele praktische voordelen. Moedermelk heeft altijd de juiste samenstelling en temperatuur, is altijd voorradig, is hygiënisch en bovendien goedkoop. Bij de keuze voor het wel of niet geven van borstvoeding spreekt Moeder natuur duidelijke taal. Maar liefst 98% van de vrouwen blijkt lichamelijk in staat om borstvoeding te geven. In Nederland kiezen 80% van de vrouwen na de bevalling voor het geven van borstvoeding.


Om het geven van borstvoeding succesvol te laten verlopen zijn een aantal zaken van belang, namelijk de basiskennis rondom borstvoeding, goede begeleiding bij de opstart ervan en doorzettingsvermogen. Bezoek daarom de borstvoedingsavond bij ons op de praktijk gegeven door lactatiekundige Dosha Sijens van de Mammapraktijk.


Twijfelen jullie of borstvoeding wel iets voor jullie is? Geef het een kans, stoppen kan altijd nog. Want als je eenmaal met flesvoeding bent gestart, is het lastig om de borstvoeding nog op gang te krijgen.


Flesvoeding

Als je geen borstvoeding wilt geven of kunt geven, haal dan voor de bevalling al flesvoeding en flesjes in huis. Er is een groot aanbod aan flesvoeding. Qua merk is het jullie eigen keus. Wel zijn er verschillende soorten flesvoeding, zo is er de standaard voeding, hypo-allergene voeding en speciale voeding bijvoorbeeld voor kinderen die veel spugen of darmkrampjes hebben. Voor advies bij deze keuze kun je ook bij ons terecht.